Seglarskola 2021Information

I seglarskolan får du lära dig segling, sjövett, sjösäkerhet och hur du knyter knopar. Samtidigt som vi har roligt och lär oss tillsammans träffar du nya kompisar. Kurserna är för både nybörjare och dig som testat tidigare.

Kravet på alla som deltar är att du är simkunnig (200 m) och att du har flytväst. Intentionen med kurserna är att alla deltagare skall känna sig trygga med vatten och båt. Vi har garanterat roligt medan vi lär oss!

De båtar som användas är Optimistjollar och Trissjollar. Du som har egen Optimistjolle med dig får en lägre kursavgift. För barn- och ungdomskurser använder vi endast optimist- och trissjolle för att lättare hålla samman grupperna.


Seglarskolan har sin hemmahamn vid båtbryggan vid Sjöängsbadet, Trångsund.

Adress: Sjöängsvägen 19B, Trångsund


Kurser i sommar

Seglarskola för vuxna
Helgkurs för Vuxna, en helg för vuxna som drömt om att lära sig segla från grunden. Här går vi igenom allt från början; både teori och praktik. Har du seglat förut och vill putsa på kunskaperna i trygga former kan helgen också passa Dig.

Helgen är anpassad för vuxna men unga nybörjare är också välkomna! Vi har ett högre tempo än veckoläger för barn och ungdom.

På lördagen tar vi allt från grunden i både teori och praktik och på söndagen övar vi!

Kom igång för Vuxna!
För dig som vill nyttja denna helg för att komma igång inför säsongen är du välkommen att delta på bara söndagen om du vill.

Vi tränar och seglar mellan kl. 9.30-16.00 både lördag och söndag. På två dagar har du en jättebra grund för att fortsätta öva själv! I Drevvikens Segelsällskap hittar du likasinnade vänner att segla med även fortsättningsvis!

Du tar med egen mat och dricka för dagen.
Pris: 2000 kr för båda dagarna och 800 kr för enbart söndagen för dig som seglat tidigare
Kurshelger: 5-6 juni och 14-15 augusti

Seglarskola för Unga och Barn
Läger för unga I år kommer det finnas tre veckoläger för barn och ungdomar att välja bland. Vi fortsätter med förra årets nyhet att ha en vecka för enbart fortsättningsnivå. Du har då gått en eller flera seglarveckor i Drevviken eller på annan plats. För alla veckor gäller dagläger mellan kl. 9.00--16.00. Vi seglar, badar och leker. Du kan så klart vara med på en, två eller tre veckor! Barnen tar med egen lunch, fika och flytväst.

v.24, 14-18 juni (mån-fre): Barn och ungdommar från 8 år och uppåt både du som seglat tidigare och nybörjare är välkomna! Vi trimmar båtar och besättning till optimal fart. Pris: 2400 kr (med egen optimist 500 kr rabatt)

v.25, 21-24 juni (mån-tors): Barn och ungdommar från 8 år och uppåt, enbart fortsättningsklasser! Vi trimmar båtar och besättning till optimal fart och lär oss också kappseglingens grunder. Pris: 2000 kr (med egen optimist 500 kr rabatt)

v.26, 28 juni-2 juli (mån-fre): Barn och ungdommar från 8 år och uppåt både du som seglat tidigare och nybörjare är välkomna! Vi trimmar båtar och besättning till optimal fart. Pris: 2400 kr (med egen optimist 500 kr rabatt)

Segling för Vuxna, Unga och Barn
Vill du göra något annorlunda med familjen så kanske en dag i jollar för alla kan vara kul?! Dessa tillfällen arrangeras på begäran med ledare under sommar och höst. Vi seglar i trissjollar och optimister.

Friskvårdsbidrag
Har du möjlighet till friskvårdsbidrag så har skatteverket från 2018 beslutat att även segling med instruktör beviljas som fysisk aktivitet. Det är såklart jätteroligt för oss som gillar segling om vi blir fler i gemenskapen! Passa på att ta en Helgkurs eller damma av dina kunskaper en söndag. Hör av dig, så hittar vi en lösning!


Kom med och gör strandhugg i Drevan!

Anmälan och betalning

Anmälan och frågor ställer du till Tove Madsen, se kontaktuppgifter.

Efter bekräftelse om plats ombeds du att betala avgiften inom 14 dagar. Väljer du att dela upp betalningen så skall resterande belopp betalas senast en vecka före kursstart.

Om återbud lämnas fyra till två veckor innan kursstart debiteras 50% av avgiften. Vid återbud senare än två veckor innan start debiteras hela avgiften. Vid sjukdom återbetalas hela avgiften mot uppvisande av läkarintyg.