Seglarskola 2019Information

I seglarskolan får du lära dig segling, sjövett, sjösäkerhet och hur du läser sjökort. Samtidigt som vi har roligt och lär oss tillsammans träffar du nya kompisar. Kurserna är för både nybörjare och dig som testat tidigare.

Kravet på alla som deltar är att du är simkunnig (200m) och att du har flytväst. Intentionen med kurserna är att alla deltagare skall känna sig trygga med vatten och båt. Vi har roligt medan vi lär oss!

De båtar som användas är Optimistjollar och Trissjollar. Du som har egen Optimistjolle med dig får en lägre kursavgift. För barn- och ungdomskurser använder vi endast optimist- och trissjolle för att lättare hålla samman grupperna.


Seglarskolan har sin hemmahamn vid båtbryggan vid Sjöängsbadet, Trångsund.

Adress: Sjöängsvägen 19B, Trångsund


Kurser i sommar

Seglarskola för vuxna
Helgkurs för Vuxna, en helg för vuxna som drömt om att lära sig segla från grunden. Här går vi igenom allt från början; både teori och praktik. Har du seglat förut och vill putsa på kunskaperna i trygga former kan helgen också passa Dig.

Helgen är anpassad för vuxna men unga nybörjare är också välkomna! Vi har ett högre tempo än veckoläger för barn och ungdom.

På lördagen tar vi allt från grunden i både teori och praktik och på söndagen övar vi!

Kom igång för Vuxna!
För dig som vill nyttja denna helg för att komma igång inför säsongen är du välkommen att delta på bara söndagen om du vill. För dig som varit med tidigare kommer vi att även att träna med spinnacker på söndagen.

Vi tränar och seglar mellan kl. 9.30-16.00 både lördag och söndag. På två dagar har du en jättebra grund för att fortsätta öva själv! I Segelsällskapet hittar du likasinnade vänner att segla med!

Du tar med egen mat och dricka för dagen.
Pris: 1800 kr för båda dagarna och 700 kr för enbart söndagen för dig som seglat tidigare
Kurshelger: 15-16 juni, 24-25 augusti, 7-8 september

Seglarskola för unga
Läger för unga I år kommer det finnas tre veckoläger för barn och ungdomar att välja bland. Både Seglarläger och Båtkollo är dagtid mellan kl. 9.00--16.00. Vi seglar, badar och leker. Du kan så klart vara med på en, två eller tre veckor! Barnen tar med egen lunch, fika och flytväst.

v.25, 17-20 juni (mån-tors): Barn och ungdommar från 8 år och uppåt både du som seglat tidigare och nybörjare är välkomna! Vi trimmar båtar och besättning till optimal fart. Pris: 1900 kr (med egen optimist 500 kr rabatt)

v.26, 24-28 juni (mån-fre): Barn och ungdommar från 8 år och uppåt, nybörjare och fortsättning! Vi trimmar båtar och besättning till optimal fart. Pris: 2300 kr (med egen optimist 500 kr rabatt)

Båtkollo för unga
v.27, 1-5 juli (mån-fre): Båtkollo för barn och ungdommar från 8 år och uppåt, nybörjare och fortsättning. Vi provar flera olika båtar; ror, paddlar och seglar. Veckan är för dig som tycker att det är roligt att segla och vill testa fler sätt att ta sig fram på vattnet. Eller för dig som aldrig varit på sjön och nu är nyfiken på vad man kan göra med arm- och vindkraft. Vi badar, leker och har kul tillsammans och får båt- och vattenvana!

Du får prova att segla kölbåt en dag i skärgården. Övriga aktiviteter är i Drevviken där vi seglar jolle, ror, paddlar kanot och provar att styra följebåten. Det blir en vecka med många olika båtar för att du skall kunna hitta vad du gillar bäst! Att vara på sjön är kul!
Pris: 2400 kr (Vi har sökt bidrag för denna vecka och hoppas kunna sänka avgiften.)

Segling för Vuxna och Unga
Vill du göra något annorlunda med familjen så kanske en dag i jollar för alla kan vara kul?! Dessa tillfällen arrangeras på begäran med ledare under sommar och höst. Vi seglar i trissjollar och optimister.

Friskvårdsbidrag
Har du möjlighet till friskvårdsbidrag så har skatteverket från 2018 beslutat att även segling med instruktör beviljas som fysisk aktivitet. Det är såklart jätteroligt för oss som gillar segling om vi blir fler i gemenskapen! Passa på att ta en Helgkurs eller damma av dina kunskaper en söndag. Hör av dig, så hittar vi en lösning!


Kom med och gör strandhugg i Drevan!

Anmälan och betalning

Anmälan och frågor ställer du till Tove Madsen, se kontaktuppgifter.

Efter bekräftelse om plats ombeds du att betala avgiften inom 14 dagar. Väljer du att dela upp betalningen så skall resterande belopp betalas senast en vecka före kursstart.

Om återbud lämnas fyra till två veckor innan kursstart debiteras 50% av avgiften. Vid återbud senare än två veckor innan start debiteras hela avgiften. Vid sjukdom återbetalas hela avgiften mot uppvisande av läkarintyg.